Ο ΝΟΕΦ διοργανώνει κάθε χρόνο τρεις αγώνες του πρωταθλήματος ιστιοπλοΐας ανοικτής θαλάσσης, τον αγώνα ΚΟΡΦΟΣ ΝΟΕΦ την άνοιξη με διαδρομή στον Κόρφο, τον αγώνα ΕΙΡΗΝΗΣ - ΦΙΛΙΑΣ το φθινόπωρο με διαδρομή στο Βαθύ Μεθάνων και τον αγώνα COASTAL (περίπλους σημαντήρων). Ο ΝΟΕΦ ήταν επίσης ο διοργανωτής του αγώνα ΝΙΚΟΛΑ ΧΑΤΖΗΝΙΚΟΛΑΟΥ με διαδρομή στην Αίγινα, ο οποίος τροποποιήθηκε σε αγώνα διεθνών κλάσεων σκαφών τριγώνου. Ακόμη, ο ΝΟΕΦ διοργάνωνε επί σειρά ετών τη μία από τις τρεις φάσεις του Πανελληνίου Πρωταθλήματος Platu25, ενώ αρκετές χρονιές συμμετείχε και στη διοργάνωση του αγώνα ΝΑΥΜΑΧΙΑ ΣΑΛΑΜΙΝΟΣ.


 

2019

  

ΕΙΡΗΝΗΣ-ΦΙΛΙΑΣ (ΒΑΘΥ ΜΕΘΑΝΩΝ) 2019

Ο παραδοσιακός αγώνας ανοικτής θαλάσσης του Ομίλου μας, "Ειρήνης-Φιλίας 2019", θα διεξαχθεί φέτος το σαββατοκύριακο 5 και 6 Οκτωβρίου 2019, με προορισμό όπως κάθε χρόνο το όμορφο Βαθύ Μεθάνων το Σάββατο και επιστροφή στο Φάληρο την Κυριακή.

Έγγραφα του αγώνα:

Χρονικά όρια τερματισμού:

Αποτελέσματα - Ανακοινώσεις:


 

 

ΚΟΡΦΟΣ 2019

Το αγωνιστικό έτος 2019 ο ΝΟΕΦ διοργάνωσε για 2η χρονιά τον αγώνα του Κόρφου, φέτος σε συνδιοργάνωση με το φιλικό σωματείο του Ναυτικού Ομίλου Κιάτου. Ο αγώνας διεξήχθη το σαββατοκύριακο 18 και 19 Μαΐου 2019, με προορισμό τον όμορφο Κόρφο το Σάββατο (με βαθμολογική πόρτα στη νησίδα Πλατιά) και επιστροφή στο Φάληρο την Κυριακή.

ΚΟΡΦΟΣ 2019Ο αγώνας αποτελείτο από 3 ιστιοδρομίες:

 • 1η ιστιοδρομία, 18/5 10:30πμ: Φάληρο - Πλατιά (βαθμολογική πόρτα)
 • 2η ιστιοδρομία, 18/5 10:30πμ: Φάληρο - Κόρφος
 • 3η ιστιοδρομία, 19/5 11:00πμ: Κόρφος - Φάληρο

Δυστυχώς τεχνικά προβλήματα δεν επέτρεψαν τη διεξαγωγή της 1ης ιστιοδρομίας, ενώ η πολύ μικρή ένταση του ανέμου κατά το μεγαλύτερο μέρος της 2ης ιστιοδρομίας ανάγκασε πολλά σκάφη να εγκαταλείψουν ή να μην μπορέσουν να τερματίσουν εντός του χρονικού τους ορίου.

Τα τελικά αποτελέσματα του αγώνα είναι:

Έγγραφα του αγώνα:

 


 

2018

 

ΕΙΡΗΝΗΣ-ΦΙΛΙΑΣ (ΒΑΘΥ ΜΕΘΑΝΩΝ) 2018

Ο παραδοσιακός αγώνας ανοικτής θαλάσσης του Ομίλου μας, "Ειρήνης-Φιλίας 2018", διεξήχθη φέτος το σαββατοκύριακο 6 και 7 Οκτωβρίου 2018, με προορισμό όπως κάθε χρόνο το όμορφο Βαθύ Μεθάνων το Σάββατο και επιστροφή στο Φάληρο την Κυριακή.

Η 1η ιστιοδρομία διεξήχθη κανονικά, με εκκίνηση 49 σκαφών στις 11:00 του Σαββάτου, με βόρειους ανέμους πολύ ευχάριστης έντασης για ιστιοπλοΐα.

Την επόμενη ημέρα, η εκκίνηση της 2ης ιστιοδρομίας για την επιστροφή στο Φάληρο δόθηκε στις 11:00 λίγα μίλια βορειοανατολικότερα, με πρωτοβουλία της Επιτροπής Αγώνα λόγω της άπνοιας που επικρατούσε. Εκκίνησαν 42 σκάφη και από τις 2 κατηγορίες, αλλά πολλά από αυτά τελικά εγκατέλειψαν λόγω των χαμηλών ανέμων.

Τελικά αποτελέσματα του αγώνα:

Έγγραφα του αγώνα:

Φύλλα έναρξης & χρονικά όρια:

Φωτογραφίες από τον αγώνα (ευγενική προσφορά του μέλους του Ομίλου μας, Γιώργου Λασδά και του race officer του αγώνα, Γιώργου Κατέκου):


 

ΚΟΡΦΟΣ ΝΟΕΦ 2018

Το αγωνιστικό έτος 2018 διεξήχθη για πρώτη χρονιά ο αγώνας ανοικτής θαλάσσης "Κόρφος ΝΟΕΦ 2018", το σαββατοκύριακο 19-20/5/2018. Οι διαδρομές ήταν Φάληρο-Κόρφος με βαθμολογική πόρτα στη νήσο Πλατιά την πρώτη ημέρα (2 ιστιοδρομίες), και Κόρφος-Φάληρο τη δεύτερη ημέρα (3η ιστιοδρομία).

ΚΟΡΦΟΣ ΝΟΕΦ 2018

Την πρώτη ημέρα του αγώνα, Σάββατο 19/5, εκκίνησαν κανονικά 23 σκάφη των κλάσεων ORCi και CLUB στις 10:30. Η κλάση NS δεν συγκέντρωσε τον ελάχιστο αριθμό συμμετοχών των 3 σκαφών, με αποτέλεσμα να ακυρωθεί ο αγώνας για την κλάση αυτή σύμφωνα με τις Ειδικές Διατάξεις της ΕΑΘ για Αγώνες Ανοικτής Θαλάσσης. Η μπουκαδούρα βοήθησε τα σκάφη να φτάσουν εύκολα στη βαθμολογική πόρτα στη νήσο Πλατιά και να ολοκληρώσουν την 1η ιστιοδρομία.

Ο άνεμος διατηρήθηκε μέχρι τον Κόρφο μόνο για τα πρώτα σκάφη, ενώ στη συνέχεια ελαττώθηκε χωρίς όμως να προκαλέσει σοβαρά προβλήματα, καθώς τα περισσότερα του αγώνα σκάφη ολοκλήρωσαν και τη 2η ιστιοδρομία.

Τη δεύτερη ημέρα του αγώνα, Κυριακή 20/5, 22 σκάφη εκκίνησαν στις 11:12 για την 3η ιστιοδρομία με επιστροφή στο Φάληρο. Ο άνεμος ήταν χαμηλής έντασης αλλά σχεδόν όλα τα σκάφη τερμάτισαν, ολοκληρώνοντας τον αγώνα.

Τελικά αποτελέσματα:

Φύλλα έναρξης & χρονικά όρια:

Έγγραφα του αγώνα:

 


 

2017

 

ΕΙΡΗΝΗΣ-ΦΙΛΙΑΣ (ΒΑΘΥ ΜΕΘΑΝΩΝ) 2017

Ο παραδοσιακός αγώνας ανοικτής θαλάσσης του Ομίλου μας με προορισμό το όμορφο Βαθύ Μεθάνων, "Ειρήνης-Φιλίας 2017", διεξήχθη και φέτος κανονικά με ικανοποιητική συμμετοχή σκαφών, αμέσως μετά τη λήξη της απαγόρευσης της διεξαγωγής αγώνων από την Ελληνική Ιστιοπλοϊκή Ομοσπονδία, συνεπεία του επιτυχούς καθαρισμού του Σαρωνικού Κόλπου από τη ρύπανση που είχε προκληθεί από βυθισμένο δεξαμενόπλοιο.

Η 1η ιστιοδρομία του αγώνα πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 7 Οκτωβρίου 2017 σε μια ημέρα με πολύ καλές συνθήκες για ιστιοπλοΐα, με την εκκίνηση να δίνεται στις 11:00 το πρωί στην κατηγορία INTERNATIONAL (14 σκάφη) και στις 11:15 στις κατηγορίες CLUB (25 σκάφη) και NS (5 σκάφη). Τα σκάφη συνάντησαν άνεμο νότιας-νοτιοανατολικής κατεύθυνσης και έντασης που κυμάνθηκε από 7 έως και 15 κόμβους, και λίγες ώρες αργότερα τερμάτισαν κανονικά στον Άγιο Νικόλαο Μεθάνων.

Μετά τον ελλιμενισμό τους στο Βαθύ Μεθάνων, την επόμενη ημέρα Κυριακή 8 Οκτωβρίου 2017, τα συμμετέχοντα σκάφη εκκίνησαν για τη 2η και τελευταία ιστιοδρομία με επιστροφή στο Φάληρο, συναντώντας βόρειο άνεμο ελαττούμενης έντασης κατά τη διάρκεια της ημέρας --αλλά και της νύχτας για πολλά σκάφη.

Στην κατηγορία NS εκκίνησαν μόνο δύο (2) σκάφη στη 2η ιστιοδρομία, με αποτέλεσμα η ιστιοδρομία αυτή να μην είναι έγκυρη για τη συγκεκριμένη κατηγορία, σύμφωνα με το άρθρο 10.6 των Ειδικών Διατάξεων της ΕΑΘ για Αγώνες Ανοικτής Θαλάσσης. Κατά συνέπεια η γενική κατάταξη για την κατηγορία NS ταυτίζεται με την κατάταξη της 1ης ιστιοδρομίας.

Οριστικά αποτελέσματα:

Αποφάσεις Επιτροπής Ενστάσεων

Έγγραφα του αγώνα:

Φύλλα έναρξης & χρονικά όρια:

Φωτογραφίες από τον αγώνα
(ευγενική προσφορά του μέλους του Ομίλου μας, Άγγελου Αθανασιάδη και της προπονήτριάς μας, Κατερίνας Λαγοπούλου):


Ν. ΧΑΤΖΗΝΙΚΟΛΑΟΥ (ΑΙΓΙΝΑ) 2017

ΝΙΚΟΛΑ ΧΑΤΖΗΝΙΚΟΛΑΟΥ 2017

Το Σάββατο 29 Απριλίου έως την 1η Μαΐου 2017 διεξήχθη με επιτυχία ο καθιερωμένος αγώνας του Ομίλου μας στην Αίγινα μέσω της νήσου Πλατιάς και επιστροφή ακολουθώντας την αντίθετη διαδρομή.

Η 1η ιστιοδρομία του αγώνα διεξήχθη κανονικά σε μια ημέρα με πολύ καλές συνθήκες για ιστιοπλοΐα. Η εκκίνηση του αγώνα δόθηκε στις 11:00 το πρωί ακριβώς, με 24 σκάφη να εκκινούν για την Αίγινα μέσω της νησίδας Πλατιάς. Τα σκάφη τερμάτισαν κανονικά στα Πλακάκια και ελλιμενίστηκαν στην Αίγινα.

Η επόμενη ημέρα ήταν ελεύθερη για ξεκούραση των πληρωμάτων. Η 2η ιστιοδρομία του αγώνα πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα 1η Μαΐου με εκκίνηση στις 11:00 το πρωί. Ο αγώνας ήταν δύσκολος λόγω των χαμηλής έντασης ανέμων, που ανάγκασε πολλά σκάφη να εγκαταλείψουν.

Ακολουθούν τα αποτελέσματα του αγώνα:

Φύλλα έναρξης και χρονικά όρια:

Έγγραφα του αγώνα:

Φωτογραφίες από τον αγώνα
(ευγενική προσφορά των μελών του Ομίλου μας, Άγγελου Αθανασιάδη και Βελισάριου Βουτσά):


2016

 

ΕΙΡΗΝΗΣ-ΦΙΛΙΑΣ (ΒΑΘΥ ΜΕΘΑΝΩΝ) 2016

ΕΙΡΗΝΗΣ-ΦΙΛΙΑΣ (ΒΑΘΥ ΜΕΘΑΝΩΝ) 2016

Ο πιο δημοφιλής αγώνας του Ομίλου μας, με προορισμό το Βαθύ Μεθάνων, πραγματοποιήθηκε και φέτος με επιτυχία το σαββατοκύριακο 8 & 9 Οκτωβρίου 2016. Συνολικά 54 σκάφη συμμετείχαν στον αγώνα, 15 με πιστοποιητικό ORC International, 28 με πιστοποιητικό ORC Club, 7 με πιστοποιητικό Non-Spinnaker και 4 με πιστοποιητικό IRC.

Η ιδιαιτερότητα της φετινής διοργάνωσης ήταν ο τερματισμός στα Μέθανα να πραγματοποιηθεί στον Άγιο Νικόλαο, μια τοποθεσία που επιλέχθηκε για την αποφυγή της πιθανής μπουνάτσας που μεσολαβεί αρκετές φορές στα λίγα μίλια που απομένουν μέχρι την παραδοσιακή μέχρι πέρισυ τοποθεσία τερματισμού, στην όμορφη εκκλησία της Κρασοπαναγιάς.

Η 1η ιστιοδρομία του αγώνα διεξήχθη κανονικά σε μια ημέρα με πολύ καλές συνθήκες για ιστιοπλοΐα και η εκκίνηση δόθηκε κανονικά λίγο μετά τις 10:30 το πρωί. Τα σκάφη συνάντησαν σχετικώς σταθερό άνεμο, δυτικής κατεύθυνσης και έντασης γύρω στους 12 κόμβους, και λίγες ώρες αργότερα τερμάτισαν κανονικά στον Άγιο Νικόλαο Μεθάνων.

Κατά τη 2η ημέρα του αγώνα, τα σκάφη εκκίνησαν με ασθενείς ανέμους λίγο μετά τις 11:00 το πρωί. Όμως, η χαμηλή ένταση των ανέμων διατηρήθηκε κατά το μεγαλύτερο μέρος της διαδρομής των σκαφών με αποτέλεσμα 35 σκάφη να εγκαταλείψουν.

Ακολουθούν τα τελικά αποτελέσματα του αγώνα:

Φύλλα έναρξης & χρονικά όρια:

Έγγραφα του αγώνα:

 

Ν. ΧΑΤΖΗΝΙΚΟΛΑΟΥ (ΑΙΓΙΝΑ) 2016

ΝΙΚΟΛΑ ΧΑΤΖΗΝΙΚΟΛΑΟΥ 2016

Το σαββατοκύριακο 4 & 5 Ιουνίου 2016 διεξήχθη με επιτυχία ο καθιερωμένος αγώνας του Ομίλου μας στην Αίγινα μέσω της νήσου Πλατειάς και επιστροφή ακολουθώντας την αντίθετη διαδρομή.

Στο 1ο σκέλος του αγώνα ο άνεμος ήταν μέτριας έντασης και δυτικής-νοτιοδυτικής κατεύθυνσης, που κοντά στην Αίγινα στράφηκε σε βορειοδυτική. Το πρώτο σκάφος τερμάτισε στην Αίγινα σε 4 περίπου ώρες αφήνοντας αριστερά τη νησίδα Πλατειά, ενώ το τελευταίο χρειάστηκε 8 περίπου ώρες για να τερματίσει.

Στο 2ο σκέλος του αγώνα, λόγω της μπουνάτσας που επικρατούσε κοντά στην Αίγινα, η επιτροπή αγώνα οδήγησε τα σκάφη για την εκκίνηση σε διαφορετικό σημείο από το προγραμματισμένο. Παρόλ' αυτά τα σκάφη ταλαιπωρήθηκαν αρκετά λόγω του χαμηλού ανέμου μέχρι τη νήσο Πλατειά, με αποτέλεσμα αρκετοί από τους συμμετέχοντες να εγκαταλείψουν, αλλά η μπουκαδούρα στη συνέχεια επέτρεψε στα υπόλοιπα σκάφη να τερματίσουν κανονικά.

Στην κατηγορία ORC International, την 1η νίκη κατέκτησε το σκάφος VENTUS (ΝΑΣ) με κυβερνήτη το Μιχάλη Κλούβα, τη 2η νίκη το σκάφος ALBIREO (ΠΟΙΑΘ) με κυβερνήτη το Γιάννη Κουτσούκο, ενώ την 3η νίκη το σκάφος FLIRT (ΝΑΟΒούλας) με κυβερνήτη το Μάνο Πετούση.

Στην κατηγορία ORC Club, την 1η νίκη κέρδισε το σκάφος CHRISTINA (ΙΟΠ) με κυβερνήτη το Γεώργιο Βιδάλη, τη 2η νίκη το σκάφος ALMYRA (ΝΟΕΦ) με κυβερνήτη τον Ελευθέριο Καντζάβελο, ενώ την 3η νίκη το σκάφος TO KEFI MAS (ΝΑΟΒούλας) με κυβερνήτη το Θεόδωρο Γιουβάνογλου.

Στην κατηγορία ORC Club Non-Spinnaker, την 1η νίκη κατέλαβε το σκάφος GELENA (ΝΑΟΠεράματος) με κυβερνήτη το Δημήτριο Δουλαβέρη, τη 2η νίκη το σκάφος PANIS (ΝΟΕΦ) με κυβερνήτη τον Κωνσταντίνο Βεντούρη, ενώ την 3η νίκη το σκάφος PARASKEVI (ΝΑΟΠεράματος) με κυβερνήτη το Μιχάλη Μπουγατσιά.

Ο ΝΟΕΦ ευχαριστεί όλους τους αγωνιζόμενους για τη συμμετοχή τους στον αγώνα καθώς και όσους συνέβαλαν για άλλη μια φορά στην άρτια διεξαγωγή της διοργάνωσης.

Αποτελέσματα:

Φύλλα έναρξης & Χρονικά όρια:

Έγγραφα του αγώνα:

Φωτογραφίες από τον αγώνα
(ευγενική προσφορά του μέλους του Διοικητικού Συμβουλίου του Ομίλου μας Βασίλη Αντωνόπουλου και της Ελισάβετ Ζαχαρίνης):


2015

ΕΙΡΗΝΗΣ-ΦΙΛΙΑΣ (ΒΑΘΥ ΜΕΘΑΝΩΝ) 2015

Ο επιτυχημένος αγώνας ανοικτής θαλάσσης του Ομίλου με προορισμό το Βαθύ Μεθάνων πραγματοποιήθηκε κανονικά και φέτος το σαββατοκύριακο 10 και 11 Οκτωβρίου 2015. Το σύντομο δυνατό μπουρίνι το απόγευμα της Κυριακής ευτυχώς δεν προκάλεσε ζημιές.

Ακολουθούν τα τελικά αποτελέσματα του αγώνα, μετά τις αποφάσεις της Επιτροπής Ενστάσεων:

Τελικά αποτελέσματα:

Φύλλα έναρξης & χρονικά όρια:

Έγγραφα του αγώνα:

 

Ν. ΧΑΤΖΗΝΙΚΟΛΑΟΥ (ΑΙΓΙΝΑ) 2015

ΝΙΚΟΛΑ ΧΑΤΖΗΝΙΚΟΛΑΟΥ 2015

Ο αγώνας "Νικόλα Χατζηνικολάου 2015" του Ομίλου μας, με προορισμό την Αίγινα και επιστροφή, πραγματοποιήθηκε και φέτος με επιτυχία το σαββατοκύριακο 6 & 7 Ιουνίου 2015.

Στο 1ο σκέλος του αγώνα, τα σκάφη ξεκίνησαν από το Φάληρο με βόρειο άνεμο έντασης τουλάχιστον 15 κόμβων, ο οποίος δυνάμωσε μετά την Ψυττάλεια. Η κούρσα των 20 ναυτικών μιλίων ήταν γρήγορη, με το 1ο σκάφος να τερματίζει στην Αίγινα, αφήνοντας αριστερά τη νησίδα Πλατιά, σε 2 ώρες και 11 λεπτά και το τελευταίο σε 3 ώρες και 17 λεπτά.

Την επόμενη ημέρα, τα σκάφη επέστρεψαν από την Αίγινα πέφτοντας σε μπουνάτσα για αρκετές ώρες μέχρι μετά τις Λαγούσες, με αποτέλεσμα αρκετοί από τους συμμετέχοντες να εγκαταλείψουν, παρά τον ισχυρό άνεμο που ακολούθησε μετά τη ράδα των πλοίων.

Στην κατηγορία ORC International, την 1η νίκη κατέκτησε το σκάφος TO KEFI MAS (NAOB) με κυβερνήτη το Θεόδωρο Γιουβάνογλου, τη 2η νίκη κέρδισε το σκάφος ACTIVISTA (ΣΕΑΝΑΤΚ) με κυβερνήτη το Δημήτρη Λέκκα, ενώ την 3η νίκη κατέλαβε το σκάφος VENTUS (ΝΟΕΦ) με κυβερνήτη το Μιχάλη Κλούβα.

Στην κατηγορία ORC Club, την 1η νίκη κατέκτησε το σκάφος ALMYRA (ΝΟΕΦ) με κυβερνήτη το Λευτέρη Καντζάβελο, τη 2η νίκη κέρδισε το σκάφος DECLARE (ΝΟΑΜ) με κυβερνήτη το Βασίλειο Νικηφόρο, ενώ την 3η νίκη κατέλαβε το σκάφος MARA (ΝΟΕΦ) με κυβερνήτη το Γιώργο Δημακαράκο.

Στην κατηγορία ORC Club Non-Spinnaker, την 1η νίκη κατέκτησε το σκάφος DECISION (ΝΟΕΦ) με κυβερνήτη το Γεώργιο Λάσδα, τη 2η νίκη κέρδισε το σκάφος HARA (ΙΟΠ) με κυβερνήτη το Γαβριήλ Θεοδοσίου, ενώ την 3η νίκη κατέλαβε το σκάφος PANIS (ΝΟΕΦ) με κυβερνήτη τον Κωνσταντίνο Βεντούρη.

Ο ΝΟΕΦ ευχαριστεί όλους τους αγωνιζόμενους και όσους συνέβαλαν για άλλη μια φορά στην άρτια διεξαγωγή της διοργάνωσης.

Αποτελέσματα:

Φύλλα έναρξης & Χρονικά όρια:

Έγγραφα του αγώνα:

Φωτογραφίες από τον αγώνα (ευγενική προσφορά των Κώστα Χανιώτη και Βελισάριου Βουτσά):


2014

COASTAL 2014

Το Σάββατο 30 Νοεμβρίου 2014 ήταν προγραμματισμμένος ο αγώνας ανοικτής θαλάσσης του ΝΟΕΦ COASTAL 2014. Τα σκάφη με πιστοποιητικό ORC Club θα συμμετείχαν στην παράκτια διαδρομή Φάληρο – Κασίδης – Φάληρο, ενώ τα σκάφη με πιστοποιητικό ORCi σε δύο ιστιοδρομίες όρτσα-πρύμα.

Η εκκίνηση της παράκτιας διαδρομής των ORC Club δόθηκε κανονικά στις 10:30 (εκτός των σκαφών ADRASTEIA και EVELINA που δεν προσήλθαν στην περιοχή της εκκίνησης), αλλά όλα τα εκκινήσαντα σκάφη τελικά εγκατέλειψαν λόγω της εκτεταμένης άπνοιας η οποία, παρά τις προβλέψεις για μικρή αύξηση της έντασης του ανέμου, διήρκεσε μέχρι αργά το απόγευμα. Αντιθέτως, στα ORCi δεν δόθηκε καμία εκκίνηση και οι ιστιοδρομίες όρτσα-πρύμα ακυρώθηκαν, καθώς η ένταση του ανέμου ήταν συνεχώς κάτω από 6 κόμβους.

 

ΕΙΡΗΝΗΣ-ΦΙΛΙΑΣ (ΒΑΘΥ ΜΕΘΑΝΩΝ) 2014

Ο παραδοσιακός αγώνας του Ναυταθλητικού Ομίλου Ειρήνης - Φιλίας (ΝΟΕΦ), με προορισμό όπως κάθε χρόνο το Βαθύ Μεθάνων, πραγματοποιήθηκε και φέτος με επιτυχία το σαββατοκύριακο 11 & 12 Οκτωβρίου 2014. Σαράντα τρία σκάφη συμμετείχαν στον αγώνα, 18 με πιστοποιητικό ORC International και 25 με πιστοποιητικό ORC Club, από τα οποία 6 αγωνίστηκαν στην ξεχωριστή κατηγορία των Non-Spinnaker.

Η εκκίνηση του 1ου σκέλους του αγώνα δόθηκε κανονικά ανοιχτά του Φαλήρου στις 10:30 περίπου το πρωί του Σαββάτου 11/10. Τα σκάφη έφυγαν εντυπωσιακά, τα περισσότερα με μπαλόνια λόγω του βορειοδυτικού ανέμου των 10 κόμβων περίπου που επικρατούσε σχεδόν σταθερός. Μετά από έναν ευχάριστο αγώνα με ανοιχτές πλεύσεις, τα σκάφη τερμάτισαν και ελλιμενίστηκαν στο όμορφο λιμανάκι του Βαθιού.

Οι προβλέψεις των μετεωρολογικών δελτίων για την επόμενη ημέρα, Κυριακή 12/10, δυστυχώς επαληθεύτηκαν: Ο άνεμος ήταν σχεδόν ανύπαρκτος και, με καθυστέρηση περίπου μιάμισης ώρας, όσα σκάφη είχαν την υπομονή να περιμένουν ξεκίνησαν τελικά τη 2η ιστιοδρομία ψάχνοντας για ρέφλες. Τελικά, 21 σκάφη τερμάτισαν, υποβοηθούμενα και από τη μπουκαδούρα του Σαρωνικού.

Στην κατηγορία ORC International με 18 συμμετοχές, την 1η νίκη κατέκτησε επάξια το σκάφος VENTUS (ΝΟΤΚ) με κυβερνήτη το Μιχάλη Κλούβα με πρώτες νίκες και στις δύο επιμέρους ιστιοδρομίες, τη 2η νίκη κέρδισε το σκάφος PARALOS (ΝΟΕΦ) με κυβερνήτη το Δημήτρη Μπουσούνη και την 3η νίκη το σκάφος BLUE LINE (ΣΕΑΝΑΤΚ) με κυβερνήτη το Μιχάλη Αγγελάκη.

Στην κατηγορία ORC Club με 19 συμμετοχές, την 1η νίκη κατέκτησε το σκάφος EX ANIMO (ΠΟΙΑΘ) με κυβερνήτη το Σωτήρη Τσάμη, τη 2η νίκη κέρδισε το σκάφος ALKYON (ΝΑΟΒ) με κυβερνήτη το Γεώργιο Λούνδρα και την 3η νίκη το σκάφος QUASAR-DUROSTICK (ΙΟΧ) με κυβερνήτη το Σπύρο Πανουτσόπουλο.

Τέλος, στην κατηγορία ORC Club Non-Spinnaker με 6 συμμετοχές, την 1η νίκη κατέκτησε το σκάφος DE MALO V - GIATROI TOU KOSMOU (ΠΟΙΑΘ) με κυβερνήτη το Γιάννη Γιαπαλάκη με πρώτες νίκες και στις δύο επιμέρους ιστιοδρομίες, τη 2η νίκη κέρδισε το σκάφος MELIVIA (ΝΟΕΦ) με κυβερνήτη τον Ευάγγελο Κατσαούνη και την 3η νίκη το σκάφος DECISION (ΝΟΕΦ) με κυβερνήτη το Γεώργιο Λάσδα.

Ευχαριστούμε και συγχαίρουμε όλους τους συμμετέχοντες. Σας περιμένουμε ξανά του χρόνου!

Τελικά αποτελέσματα:

 

ΑΙΑΚΕΙΑ (ΑΙΓΙΝΑ) 2014

ΑΙΑΚΕΙΑ 2014

Οι ναυτικοί όμιλοι ΙΟΠ, ΝΑΣ και ΝΟΕΦ συνδιοργάνωσαν τον αγώνα ΑΙΑΚΕΙΑ 2014 στις 21-22 Ιουνίου 2014, με ιστιοδρομίες Φάληρο-Αίγινα δεξιά (το Σάββατο) και Αίγινα-Φάληρο (την Κυριακή).

Η διοργάνωση αυτή αποτέλεσε συγχώνευση, λόγω μεταφοράς ημερομηνιών εξαιτίας των δημοτικών εκλογών, των αγώνων ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΥ ΣΟΥΛΗ (ΙΟΠ), ΤΑΣΟΥ ΣΤΑΥΡΟΠΟΥΛΟΥ (ΝΑΣ) και ΝΙΚΟΛΑ ΧΑΤΖΗΝΙΚΟΛΑΟΥ (ΝΟΕΦ).

Τα σκάφη εκκίνησαν για το πρώτο σκέλος της διαδρομής των 24 μιλίων, Φάληρο - Αίγινα δεξιά - Αίγινα, στις 11 το πρωί με το πρώτο τερματίζον σκάφος, Chryssaor, με κυβερνήτη τον κ. Άλκη Λογοθέτη, να φτάνει στην Αίγινα λίγο πριν τις 3.30 το απόγευμα αλλά να χάνει σε διορθωμένο χρόνο από το J/24 ACTIVISTA του κ. Δημήτρη Λέκκα που τερμάτισε μισή ώρα αργότερα. Την επόμενη ημέρα, για την επιστροφή στο Φάληρο ο Πρόεδρος της Επιτροπής Αγώνα, κ. Σπύρος Πάσχος, επέλεξε την απευθείας συντομευμένη διαδρομή των 17 μιλίων λόγω της μπουνάτσας, που ταλαιπώρησε λίγο τα σκάφη στην εκκίνηση για 1-2 ώρες. Όμως, όχι πολύ αργότερα, με τη βοήθεια της μπουκαδούρας του Σαρωνικού όλα τα σκάφη τερμάτισαν γρήγορα, με το τελευταίο σε πραγματικό χρόνο σκάφος, MARA, να φθάνει στο Φάληρο λίγο μετά τις 5 και τέταρτο το απόγευμα.

ΑΙΑΚΕΙΑ 2014

Η απονομή των επάθλων πραγματοποιήθηκε στο Εντευκτήριο του ΙΟΠ την επόμενη ημέρα του αγώνα, Δευτέρα 23/6 στις 8 το βράδυ. Η εκδήλωση άνοιξε με χαιρετισμό του Προέδρου του ΙΟΠ, κ. Γιάννη Παπαδημητρίου, ο οποίος ευχαρίστησε όλους τους αγωνιζόμενους, την επιτροπή Αγώνα και τους άλλους δύο συνδιοργανωτές Ομίλους, ΝΑΣ και ΝΟΕΦ, ενώ ιδιαίτερη μνεία έκανε στον ιδιοκτήτη του μηχανοκίνητου σκάφους BACCARA, κ. Βασίλη Αντωνόπουλου, μέλους του ΝΟΕΦ, ο οποίος προσέφερε ευγενικά στην Επιτροπή Αγώνα το σκάφος του, το οποίο παρακολούθησε όλη τη διαδρομή του αγώνα. Η απονομή, που περιελάμβανε και τους αγώνες Single και Doubled Handed 2014, ξεχώρισε από το διαφορετικό είδος πολύ όμορφων επάθλων, επιλογή της Διοίκησης του ΙΟΠ. Η  βραδιά συνεχίστηκε μέχρι αργά, με καλό φαγητό σε μπουφέ για όλους τους παρευρισκομένους και ωραία μουσική ροκ από το συγκρότημα με γνωστούς ιστιοπλόους, Politically Incorrect.

Φωτογραφίες του αγώνα και της απονομής με ευχαριστίες στο Δημήτρη Κουμαρά (sailingphoto.gr):


2013

Α. ΣΟΥΛΗ - Ν. ΧΑΤΖΗΝΙΚΟΛΑΟΥ (ΑΙΓΙΝΑ) 2013

ΕΙΡΗΝΗΣ-ΦΙΛΙΑΣ - Κ. ΥΨΗΛΑΝΤΗ (ΒΑΘΥ ΜΕΘΑΝΩΝ) 2013

COASTAL 2013

ΚΥΠΕΛΟ ΝΑΥΜΑΧΙΑΣ ΣΑΛΑΜΙΝΑΣ - ΙΣΤΙΟΠΛΟΪΚΗ ΦΙΛΙΑ, 28-29/9/2013


2012

Ν. ΧΑΤΖΗΝΙΚΟΛΑΟΥ (ΑΙΓΙΝΑ) 2012

ΕΙΡΗΝΗΣ-ΦΙΛΙΑΣ - Κ. ΥΨΗΛΑΝΤΗ (ΒΑΘΥ ΜΕΘΑΝΩΝ) 2012

COASTAL 2012


2011

Ν. ΧΑΤΖΗΝΙΚΟΛΑΟΥ (ΑΙΓΙΝΑ) 2011

ΕΙΡΗΝΗΣ-ΦΙΛΙΑΣ - Κ. ΥΨΗΛΑΝΤΗ (ΒΑΘΥ ΜΕΘΑΝΩΝ) 2011

COASTAL 2011

ΚΥΠΕΛΛΟ ΕΙΡΗΝΗΣ & ΦΙΛΙΑΣ 2011


2010

Ν. ΧΑΤΖΗΝΙΚΟΛΑΟΥ (ΑΙΓΙΝΑ) 2010

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Ο Αγώνας " Νικόλα Χατζηνικολάου" του Ναυταθλητικού Ομίλου Ειρήνης - Φιλίας με 64 συμμετοχές φέτος, αποτέλεσε πόλο έλξης των Ιστιοπλόων μας μιας και είναι ένας από τους πρώτους αγώνες της νέας περιόδου.

Η πρώτη εκκίνηση δόθηκε στις 11:00 το πρώι του Σαββάτου. Λόγω της μπουνάτσας που επικρατούσε, η Επιτροπή επέλεξε τη συντόμευση της διαδρομής κατά 2,5 μίλια παρακάμπτοντας τη νησίδα Πλατειά. Ο αέρας όμως νοτιοδυτικής διεύθυνσης, αποζημίωσε τους ιστιοπλόους δημιουργώντας ιδανικό ιστιοπλοϊκό περιβάλλον.

Όσα σκάφη επέλεξαν γραμμή πορείας τα πλακάκια που ήταν και ο τερματισμός έπεσαν για μεγάλο χρονικό διάστημα σε λειψαριά που επικράτησε στο μέσον του αγώνα. Το πρώτο σκάφος που πήρε την κανονιά ήταν το ALBIREO στα IRC που προτίμησε να πάει από Λαγούσες παίρνοντας καθαρό αέρα, ενώ πρώτο από τα σκάφη ORC International τερμάτισε το ANNA MARIA II αφού κολλημένο πάνω στην Αίγινα εκμεταλλεύτηκε τα θερμικά ρεύματα του αέρα και έκανε μια συνεχή χωρις σταματημό κούρσα μέχρι τον τερματισμό του.Τα σκάφη τερμάτισαν όλα εντός χρόνου εκτός από δύο, ακόμα και στα ORC Club, προς μεγάλη ευχαρίστηση όλων, ενώ τα αποτελέσματα είχαν ενδιαφέρον με τις διαφορές να παίζονται σε δευτερόλεπτα.

Η Αίγινα είναι αγαπημένος ιστιοπλοϊκός προορισμός και έτσι όλοι ήξεραν τα σωστά στέκια και η βραδιά κύλισε με το κέντρο της πόλης να είναι κατακλυσμένο από 400 Ιστιοπλόους!!!

Η επιστροφή κράτησε περισσότερο αέρα από τον αναμενόμενο, ερχόταν από τον Νοτιά και άλλαζε μέσα στο κανάλι και έτσι σε πολύ λίγο χρόνο όλα τα σκάφη έφτασαν στον τερματισμό.

Ο αγώνας στεφθηκε από επιτυχία όσον αφορά στη διοργάνωσή του και διενεργήθηκαν 14 έλεγχοι ιδιαίτερα σε θέματα ασφαλείας, τόσο στην Αίγινα όσο και στον Πειραιά.

Τα τελικά αποτελέσματα ανέδειξαν νικητές Overall στις τρείς κατηγορίες:

Στην κατηγορία ORC International:

 1. MARABU
 2. ERODIOS
 3. GORGO

Στην κατηγορία IRC:

 1. ENJOY
 2. COYOTE
 3. ALBIREO LLOYDSREGISTER

Στην κατηγορία ORC Club:

 1. CANCUN
 2. RAMBLE FISH
 3. AEGEAS

ΕΙΡΗΝΗΣ-ΦΙΛΙΑΣ - Κ. ΥΨΗΛΑΝΤΗ (ΒΑΘΥ ΜΕΘΑΝΩΝ) 2010

Δελτίο Τύπου 5/10/2010

Με μεγάλη επιτυχία διεξήχθη το σαββατοκύριακο 2 και 3 Οκτωβρίου 2010, με διοργανωτή τον Ναυταθλητικό Όμιλο Ειρήνης - Φιλίας (ΝΟΕΦ), ο καθιερωμένος αγώνας ανοικτής θάλασσας «Ειρήνης-Φιλίας», που κάθε χρόνο πραγματοποιείται το πρώτο σαββατοκύριακο του Οκτωβρίου, με δύο ιστιοδρομίες (Φάληρο-Βαθύ Μεθάνων και Βαθύ Μεθάνων- Φάληρο). Συμμετείχαν συνολικά 61 σκάφη καταμετρημένα κατά ORCi, IRC & ORC club.

Ο αγώνας είχε, όπως πάντα, ιδιαίτερο ενδιαφέρον, καθώς ο καιρός ήταν μουντός με μικρά διαστήματα ψιχάλας, πολλά σύννεφα και λίγο ήλιο, και με ελαφρύ άνεμο, που κοντά στον τερματισμό εξασθενούσε ακόμη περισσότερο. Ο τερματισμός της πρώτης ιστιοδρομίας στο γνωστό ακρωτήριο, με το εκκλησάκι της «Κρασοπαναγιάς» δεν ήταν εύκολος, αρκετά δε σκάφη τερμάτισαν, όταν πλέον είχε βραδιάσει για τα καλά. Τα πληρώματα έσπευσαν στο γραφικό λιμανάκι στο Βαθύ για να προλάβουν να γευτούν φρέσκο ψάρι.

Το επόμενο πρωί, μετά από ένα γερό πρωϊνό, τα πληρώματα και πάλι επί το έργον. Η δεύτερη ιστιοδρομία, με καθάριο ουρανό και λιακάδα, ξεκίνησε με ασθενές βοριαδάκι και πολλά τακ, μέχρις ότου τα σκάφη να φθάσουν στον Κάβο Αντώνη της Αίγινας, όπου μπόρεσαν πλέον να επωφεληθούν από τον Α-ΝΑ άνεμο που συνάντησαν και να τερματίσουν με μπαλόνια.

Νικητές στον αγώνα (γενική κατάταξη και των δύο ιστιοδρομιών) ανεδείχθησαν τα ακόλουθα σκάφη :

Στην κατηγορία ORCi:

 1. το σκάφος Sugar με κυβερνήτη τον Αντ. Αθανασίου
 2. το σκάφος Aeolus II-Mothercare με κυβερνήτη τον Ι. Λάππα-Σπανό
 3. το σκάφος Nexus με κυβερνήτη τον Απ. Καλπάκα

Στην κατηγορία IRC:

 1. το σκάφος Pixlax με κυβερνήτη τον Δ.Βασιλάκο
 2. το σκάφος Afroessa με κυβερνήτη τον Κ.Γκρέτσο
 3. το σκάφος Alie II με κυβερνήτη τον Λάζαρο Πολυμενάκο

Στην κατηγορία ORC Club:

 1. το σκάφος Kalhua με κυβερνήτη τον Ν.Παξιμαδά
 2. το σκάφος ALMYRA με κυβερνήτη τον Λ.Καντζάβελο
 3. το σκάφος Zanin με κυβερνήτη τον Π.Κανάκη

 COASTAL 2010


2009

Ν. ΧΑΤΖΗΝΙΚΟΛΑΟΥ (ΑΙΓΙΝΑ) 2009