Ακόμα και οι καλύτεροι αθλητές, χρειάζονται καλύτερα σκάφη!

Βοηθήστε στην προσπάθεια αγοράς ενός καινούργιου Laser για τους αθλητές του ΝΟΕΦ.

Η προσπάθεια συγκέντρωσης, µέσω δωρεών, ικανού χρηµατικού ποσού µε σκοπό την προµήθεια ενός νέου σκάφους για τους αθλητές του οµίλου µας, συνεχίζεται ακόµα πιο επιτακτικά, µετά τις τελευταίες επιτυχίες και τις προοπτικές να φουσκώνουν τα πανιά τους προς τους επόµενους στόχους!

Ο ΝΟΕΦ προσκαλεί τους ιστιοπλόους στον αγώνα ανοικτής θαλάσσης ΕΙΡΗΝΗΣ - ΦΙΛΙΑΣ 2019, τον οποίο διοργανώνει για το σαββατοκύριακο 5 και 6 Οκτωβρίου 2019, με προορισμό το όμορφο Βαθύ Μεθάνων το Σάββατο και επιστροφή στο Φάληρο την Κυριακή.

Έγγραφα του αγώνα:

Χρονικά όρια τερματισμού:

Αποτελέσματα - Ανακοινώσεις:

Ο αγώνας ανοικτής θαλάσσης "Κόρφος 2019" πραγματοποιήθηκε φέτος το σαββατοκύριακο 18 και 19 Μαΐου 2019 από το ΝΟΕΦ σε συνδιοργάνωση με το φιλικό σωματείο του Ναυτικού Ομίλου Κιάτου, με προορισμό τον όμορφο Κόρφο το Σάββατο (με βαθμολογική πόρτα στη νησίδα Πλατιά) και επιστροφή στο Φάληρο την Κυριακή.

Ο αγώνας αποτελείτο από 3 ιστιοδρομίες:

 • 1η ιστιοδρομία, 18/5 10:30πμ: Φάληρο - Πλατιά (βαθμολογική πόρτα)
 • 2η ιστιοδρομία, 18/5 10:30πμ: Φάληρο - Κόρφος
 • 3η ιστιοδρομία, 19/5 11:00πμ: Κόρφος - Φάληρο

Δυστυχώς τεχνικά προβλήματα δεν επέτρεψαν τη διεξαγωγή της 1ης ιστιοδρομίας, ενώ η πολύ μικρή ένταση του ανέμου κατά το μεγαλύτερο μέρος της 2ης ιστιοδρομίας ανάγκασε πολλά σκάφη να εγκαταλείψουν ή να μην μπορέσουν να τερματίσουν εντός του χρονικού τους ορίου.

Τα τελικά αποτελέσματα του αγώνα είναι:

Έγγραφα του αγώνα:

Ο Ναυταθλητικός Όμιλος Ειρήνης - Φιλίας και ο Ναυτικός Όμιλος Κιάτου προσκαλούν τους ιστιοπλόους στον αγώνα ανοικτής θαλάσσης "Κόρφος 2019", τον οποίο συνδιοργανώνουν για το σαββατοκύριακο 18 και 19 Μαΐου 2019, με προορισμό τον όμορφο Κόρφο το Σάββατο (με βαθμολογική πόρτα στη νησίδα Πλατιά) και επιστροφή στο Φάληρο την Κυριακή.

Ο αγώνας αποτελείται από 3 ιστιοδρομίες:

 • 1η ιστιοδρομία, 18/5 10:30πμ: Φάληρο - Πλατιά (βαθμολογική πόρτα)
 • 2η ιστιοδρομία, 18/5 10:30πμ: Φάληρο - Κόρφος
 • 3η ιστιοδρομία, 19/5 11:00πμ: Κόρφος - Φάληρο

Θα χαρούμε να σας δούμε όλους!

Έγγραφα του αγώνα:

Στις 17 Μαρτίου 2019 πραγματοποιήθηκε η ετήσια Τακτική Γενική Συνέλευση του ΝΟΕΦ.

Κατά τις αρχαιρεσίες που πραγματοποιήθηκαν προέκυψε το νέο Διοικητικό Συμβούλιο του ΝΟΕΦ με διετή διάρκεια, που συγκροτήθηκε σε σώμα με την κάτωθι σύνθεση:

 

ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ    
Πρόεδρος Βασίλειος Βιρβίλης Έφορος Ιστιοπλοΐας Τριγώνου
Αντιπρόεδρος Γεώργιος Δημακαράκος  
Γενικός Γραμματέας Νικόλαος Πανόγλου  
Ταμίας Λεόντιος Πιτταούλης  
Μέλη Βασίλειος Αντωνόπουλος Έφορος Λιμένος
  Αναστάσιος Γκούσης Έφορος Δημοσίων Σχέσεων
  Ιωάννης Καλατζής Έφορος Ιστιοπλοΐας Ανοικτής Θαλάσσης
  Νικόλαος Λιόντας Έφορος Περιουσίας
  Κωνσταντίνος Τζάννες Έφορος Εκπαίδευσης
Αναπληρωματικά μέλη Ιωακείμ Αθανασίου Επιτροπή Δραστηριότητας
  Γεώργιος Κοργιανίτης Επιτροπή Δραστηριότητας
  Δημήτριος Μαθιόπουλος Επιτροπή Δραστηριότητας
     
     
ΕΞΕΛΕΓΚΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ    
Μέλη Μιχαήλ Ρίζος  
  Κωνσταντίνος Βεντούρης  
  Ευθύμιος Μπίρης  
     
     
ΠΕΙΘΑΡΧΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ    
Μέλη Γεώργιος Αλαφούζος  
  Στέφανος Γιαννακάκης  
  Τσίρο Φότζια  
     
     

Το Σαββατοκύριακο 9 και 10 Φεβρουαρίου 2019 πραγματοποιήθηκε ο διασυλλογικός αγώνας τριγώνου "Ειρήνης-Φιλίας" του ΝΟΕΦ, για τις κατηγορίες Laser 4.7, Laser Radial και Laser Standard.

Η επιτυχία του αγώνα οφείλεται στην πολύ μεγάλη συμμετοχή αθλητών, που φανερώνει την εμπιστοσύνη που δείχνουν οι ιστιοπλόοι στις διοργανώσεις του ΝΟΕΦ. Συνολικά 125 αθλητές συμμετείχαν στον αγώνα, από 23 ναυτικούς ομίλους από όλη την Ελλάδα.

Αποτελέσματα:

Έγγραφα του αγώνα:

Οι φωτογραφίες της απονομής είναι ευγενική προσφορά της κας Μαρίας Χατζηδάκη:

Όπως κάθε χρόνο, πραγματοποιήθηκε και φέτος η απονομή των επάθλων των αγώνων ανοικτής θαλάσσης που διοργάνωσε ο Όμιλός μας το 2018.

Την εκδήλωση, η οποία έλαβε χώρα στις εγκαταστάσεις της Ελληνικής Ιστιοπλοϊκής Ομοσπονδίας στις 14 Νοεμβρίου 2018, τίμησαν με την παρουσία τους θεσμικοί επίσημοι από το χώρο της θάλασσας και της ιστιοπλοΐας και πολλοί φίλοι ιστιοπλόοι.

Συγχαίρουμε τους βραβευθέντες και ευχαριστούμε όσους παρευρέθησαν!

Οι φωτογραφίες της απονομής είναι ευγενική προσφορά της κας Μαρίας Χατζηδάκη:

Τριπλή επιτυχία για το ΝΟΕΦ στον αγώνα τριγώνου Sailing Marathon που διοργάνωσε ο Ναυτικός Όμιλος Ελλάδος στις 3 Νοεμβρίου 2018.

Συγκεκριμένα, ο αθλητής μας Γιώργος Παπαδάκος κατέκτησε την 1η θέση στην κατηγορία Laser 4.7, ενώ εξαιρετική ήταν και η εμφάνιση των Π. Μαργωμένου και Π. Διακάκη που κατέκτησαν 2η και 4η θέση αντίστοιχα.

Συγχαρητήρια στους αθλητές και τον προπονητή τους!

Φωτογραφίες από τον αγώνα και την απονομή (ευγενική προσφορά της κας Μαρίας Χατζηδάκη):

Ο αθλητής Γιώργος Παπαδάκος του Ομίλου μας κατέλαβε την 2η θέση στην κατηγορία Under 18 στα Laser 4.7, την 3η θέση στα αγόρια και την 4η θέση στη Γενική Κατάταξη στον αγώνα Europa Cup Laser Trophy 2018 που έγινε στην Ισπανία από 19-21 Οκτωβρίου.

Ο ΝΟΕΦ δίνει συγχαρητήρια στον Γιώργο και στον προπονητή μας κ. Ορέστη Στυλίδη και εύχεται μεγαλύτερες επιτυχίες στο μέλλον!

 

Φωτογραφίες από τον αγώνα (ευγενική προσφορά της κας Μαρίας Χατζηδάκη):

Την Κυριακή 7/10/2018 η εκκίνηση της 2ης ιστιοδρομίας του αγώνα ανοικτής θαλάσσης "Ειρήνης - Φιλίας 2018" δόθηκε στις 11:00 λίγα μίλια βορειοανατολικότερα, με πρωτοβουλία της Επιτροπής Αγώνα λόγω της άπνοιας που επικρατούσε. Εκκίνησαν 42 σκάφη και από τις 2 κατηγορίες, αλλά πολλά από αυτά τελικά εγκατέλειψαν λόγω των χαμηλών ανέμων που επικράτησαν σχεδόν όλη την ημέρα.

Προσωρινά αποτελέσματα του αγώνα:

Φωτογραφίες από τον αγώνα (ευγενική προσφορά του μέλους του Ομίλου μας, Γιώργου Λασδά και του race officer του αγώνα, Γιώργου Κατέκου):

Η 1η ιστιοδρομία του αγώνα ανοικτής θαλάσσης "Ειρήνης - Φιλίας 2018" διεξήχθη κανονικά, με εκκίνηση 49 σκαφών στις 11:00 του Σαββάτου 6/10/2018 με προορισμό το Βαθύ Μεθάνων και με βόρειους ανέμους πολύ ευχάριστης έντασης για ιστιοπλοΐα.

Τα σκάφη χωρίστηκαν σε 2 κλάσεις, ORC και NS. Στην κλάση ORC συγχωνεύτηκαν τα σκάφη με πιστοποιητικό ORCi και ORC Club (42 εκκινήσαντα σκάφη), ενώ στην κλάση NS συμπεριελήφθησαν όσα εξ αυτών δεν έχουν μπαλόνι στο πιστοποιητικό τους (7 εκκινήσαντα σκάφη).

Αύριο Κυριακή 7/10/2018 τα σκάφη θα εκκινήσουν για τη 2η ιστιοδρομία, με προγραμματισμένη ώρα εκκίνησης 11:00 για την επιστροφή στο Φάληρο.

Προσωρινά αποτελέσματα 1ης ιστιοδρομίας:

Έγγραφα του αγώνα:

Φύλλα έναρξης & χρονικά όρια:

Time limits (όλα τα σκάφη)

 

Ο τερματισμός της 1ης ιστιοδρομίας του αγώνα του ΝΟΕΦ "Ειρήνης-Φιλίας" 2018 θα πραγματοποιηθεί στην Κρασοπαναγιά.

Ακολουθεί η τροποποίηση της προκήρυξης του αγώνα:

Ο ΝΟΕΦ προσκαλεί τους ιστιοπλόους στον αγώνα ανοικτής θαλάσσης ΕΙΡΗΝΗΣ - ΦΙΛΙΑΣ 2018, τον οποίο διοργανώνει για το σαββατοκύριακο 6 και 7 Οκτωβρίου 2018, με προορισμό το όμορφο Βαθύ Μεθάνων το Σάββατο και επιστροφή στο Φάληρο την Κυριακή.

Έγγραφα του αγώνα:

Φύλλα έναρξης & χρονικά όρια:

Από το Σαββατοκύριακο 8-9 Σεπτεμβρίου ξεκινά η νέα περίοδος ιστιοπλοΐας τριγώνου του ΝΟΕΦ, με νέο προπονητή της κλάσης Laser τον Ορέστη Στυλίδη, Πανευρωπαϊκό Πρωταθλητή με πολύ μεγάλη πείρα στην προπόνηση Εθνικών και Ολυμπιακών ομάδων ιστιοπλοΐας.

Το σαββατοκύριακο 19-20/5/2018 διεξήχθη για πρώτη φορά ο νέος αγώνας ανοικτής θαλάσσης του Ομίλου μας, "Κόρφος ΝΟΕΦ 2018", με διαδρομές Φάληρο-Κόρφος με βαθμολογική πόρτα στην Πλατιά την πρώτη ημέρα του αγώνα και Φάληρο-Κόρφος την επόμενη.

Το Σάββατο 19/5 διεξήχθησαν κανονικά οι 2 πρώτες ιστιοδρομίες, με εκκίνηση 24 σκαφών των κλάσεων ORCi και CLUB στις 10:30. Η κλάση NS δεν συγκέντρωσε τον ελάχιστο αριθμό συμμετοχών των 3 σκαφών, με αποτέλεσμα να ακυρωθεί ο αγώνας για την κλάση αυτή σύμφωνα με τις Ειδικές Διατάξεις της ΕΑΘ για Αγώνες Ανοικτής Θαλάσσης.

Μια μπουκαδούρα βοήθησε τα σκάφη να φτάσουν εύκολα στη βαθμολογική πόρτα στη νήσο Πλατιά και να ολοκληρώσουν την 1η ιστιοδρομία. Ο άνεμος διατηρήθηκε μέχρι τον Κόρφο μόνο για τα πρώτα σκάφη, ενώ στη συνέχεια ελαττώθηκε χωρίς όμως να προκαλέσει σοβαρά προβλήματα, καθώς τα περισσότερα του αγώνα σκάφη ολοκλήρωσαν και τη 2η ιστιοδρομία.

Την επόμενη ημέρα, Κυριακή 20/5, τα σκάφη εκκίνησαν για την 3η ιστιοδρομία στις 11:12 για την επιστροφή στο Φάληρο. Ο άνεμος ήταν χαμηλής έντασης αλλά σχεδόν όλα τα σκάφη τερμάτισαν, ολοκληρώνοντας τον αγώνα.

Στον αγώνα δεν υπήρξαν ενστάσεις.

Τελικά αποτελέσματα:

Ιστοσελίδα αγώνα

 

Η δύο πρώτες ιστιοδρομίες του αγώνα ανοικτής θαλάσσης "Κόρφος ΝΟΕΦ 2018" διεξήχθησαν κανονικά κατά την πρώτη ημέρα του αγώνα, με εκκίνηση 24 σκαφών των κλάσεων ORCi και CLUB στις 10:30 του Σαββάτου 19/5/2018. Η κλάση NS δεν συγκέντρωσε τον ελάχιστο αριθμό συμμετοχών των 3 σκαφών, με αποτέλεσμα να ακυρωθεί ο αγώνας για την κλάση αυτή σύμφωνα με τις Ειδικές Διατάξεις της ΕΑΘ για Αγώνες Ανοικτής Θαλάσσης.

Μια μπουκαδούρα βοήθησε τα σκάφη να φτάσουν εύκολα στη βαθμολογική πόρτα στη νήσο Πλατιά και να ολοκληρώσουν την 1η ιστιοδρομία. Ο άνεμος διατηρήθηκε μέχρι τον Κόρφο μόνο για τα πρώτα σκάφη, ενώ στη συνέχεια ελαττώθηκε χωρίς όμως να προκαλέσει σοβαρά προβλήματα, καθώς τα περισσότερα του αγώνα σκάφη ολοκλήρωσαν και τη 2η ιστιοδρομία.

Αύριο Κυριακή 20/5/2018 τα σκάφη θα εκκινήσουν για την 3η ιστιοδρομία, με προγραμματισμένη ώρα εκκίνησης 11:00 για την επιστροφή στο Φάληρο.

Προσωρινά αποτελέσματα:

 • 1η ιστιοδρομία: 19/5 10:30, Φάληρο - Πλατιά: ORCi, CLUB
 • 2η ιστιοδρομία, 19/5 10:30, Φάληρο - Κόρφος: ORCi, CLUB
 • 3η ιστιοδρομία, 20/5 11:00, Κόρφος - Φάληρο

Φύλλα έναρξης & χρονικά όρια:

Έγγραφα του αγώνα:

Ο ΝΟΕΦ προσκαλεί τους ιστιοπλόους στον αγώνα ανοικτής θαλάσσης "Κόρφος ΝΟΕΦ 2018", τον οποίο διοργανώνει για το σαββατοκύριακο 19 και 20 Μαΐου 2018, με προορισμό τον όμορφο Κόρφο το Σάββατο (με βαθμολογική πόρτα στη νησίδα Πλατιά) και επιστροφή στο Φάληρο την Κυριακή.

Ο αγώνας αποτελείται από 3 ιστιοδρομίες:

 • 1η ιστιοδρομία, 19/5 10:30πμ: Φάληρο - Πλατιά (βαθμολογική πόρτα)
 • 2η ιστιοδρομία, 19/5 10:30πμ: Φάληρο - Κόρφος
 • 3η ιστιοδρομία, 20/5 11:00πμ: Κόρφος - Φάληρο

Θα χαρούμε να σας δούμε όλους!

Φύλλα έναρξης & χρονικά όρια:

Έγγραφα του αγώνα:

Αποκτήστε δίπλωμα ιστιοπλοΐας ανοικτής θαλάσσης σε δύο μήνες. Παρακολουθήστε το πρόγραμμα της Σχολής Ιστιοπλοΐας Ανοικτής Θαλάσσης του ΝΟΕΦ, που περιλαμβάνει οκτώ (8) μαθήματα θεωρητικής διδασκαλίας & οκτώ (8) μαθήματα πρακτικής εξάσκησης. Μετά την επιτυχή ολοκλήρωση των μαθημάτων, παρέχεται αναγνωρισμένο Δίπλωμα Ιστιοπλοΐας Ανοικτής Θαλάσσης.

Η Σχολή λειτουργεί υπό την επίβλεψη του πρωταθλητή ιστιοπλοΐας Θοδωρή Τσουλφά σε συνεργασία με τον έμπειρο εκπαιδευτή και πρωταθλητή ιστιοπλοΐας Αλέξανδρο Μπεθάνη.

Δείτε εδώ το πρόγραμμα Απριλίου-Μαΐου 2018.

Δηλώστε συμμετοχή:

Γραμματεία ΝΟΕΦ: Τηλ.: 210 42 22 782, This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.
Τρίτη - Παρασκευή 10:00-14:00, Σάββατο, 9:00-13:00

Θοδωρής Τσουλφάς: 6932 386 944, This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Αλέξανδρος Μπεθάνης: 6944 100 088, This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

 

Ο ΝΟΕΦ, σε συνεργασία με την Ελληνική Ιστιοπλοϊκή Ομοσπονδία (ΕΙΟ), διοργανώνει την 1η φάση του Περιφερειακού Πρωταθλήματος Αθηνών 2018 για την κατηγορία Laser 4.7 στην περιοχή του Σαρωνικού Όρμου στις 3-4/2/2018.

Προκήρυξη