Το σαββατοκύριακο 19-20/5/2018 διεξήχθη για πρώτη φορά ο νέος αγώνας ανοικτής θαλάσσης του Ομίλου μας, "Κόρφος ΝΟΕΦ 2018", με διαδρομές Φάληρο-Κόρφος με βαθμολογική πόρτα στην Πλατιά την πρώτη ημέρα του αγώνα και Φάληρο-Κόρφος την επόμενη.

Το Σάββατο 19/5 διεξήχθησαν κανονικά οι 2 πρώτες ιστιοδρομίες, με εκκίνηση 24 σκαφών των κλάσεων ORCi και CLUB στις 10:30. Η κλάση NS δεν συγκέντρωσε τον ελάχιστο αριθμό συμμετοχών των 3 σκαφών, με αποτέλεσμα να ακυρωθεί ο αγώνας για την κλάση αυτή σύμφωνα με τις Ειδικές Διατάξεις της ΕΑΘ για Αγώνες Ανοικτής Θαλάσσης.

Μια μπουκαδούρα βοήθησε τα σκάφη να φτάσουν εύκολα στη βαθμολογική πόρτα στη νήσο Πλατιά και να ολοκληρώσουν την 1η ιστιοδρομία. Ο άνεμος διατηρήθηκε μέχρι τον Κόρφο μόνο για τα πρώτα σκάφη, ενώ στη συνέχεια ελαττώθηκε χωρίς όμως να προκαλέσει σοβαρά προβλήματα, καθώς τα περισσότερα του αγώνα σκάφη ολοκλήρωσαν και τη 2η ιστιοδρομία.

Την επόμενη ημέρα, Κυριακή 20/5, τα σκάφη εκκίνησαν για την 3η ιστιοδρομία στις 11:12 για την επιστροφή στο Φάληρο. Ο άνεμος ήταν χαμηλής έντασης αλλά σχεδόν όλα τα σκάφη τερμάτισαν, ολοκληρώνοντας τον αγώνα.

Στον αγώνα δεν υπήρξαν ενστάσεις.

Τελικά αποτελέσματα:

Ιστοσελίδα αγώνα