Ολοκληρώθηκε με επιτυχία ο αγώνας ανοικτής θαλάσσης του Ομίλου μας "Νικόλα Χατζηνικολάου 2016".

Στο 2ο σκέλος του αγώνα, λόγω της μπουνάτσας που επικρατούσε κοντά στην Αίγινα, η επιτροπή αγώνα οδήγησε τα σκάφη για την εκκίνηση σε διαφορετικό σημείο από το προγραμματισμένο. Παρόλ' αυτά τα σκάφη ταλαιπωρήθηκαν αρκετά λόγω του χαμηλού ανέμου μέχρι τη νήσο Πλατειά, με αποτέλεσμα αρκετοί από τους συμμετέχοντες να εγκαταλείψουν, αλλά η μπουκαδούρα στη συνέχεια επέτρεψε στα υπόλοιπα σκάφη να τερματίσουν κανονικά.

Στην κατηγορία ORC International, την 1η νίκη κατέκτησε το σκάφος VENTUS (ΝΑΣ) με κυβερνήτη το Μιχάλη Κλούβα, τη 2η νίκη το σκάφος ALBIREO (ΠΟΙΑΘ) με κυβερνήτη το Γιάννη Κουτσούκο, ενώ την 3η νίκη το σκάφος FLIRT (ΝΑΟΒούλας) με κυβερνήτη το Μάνο Πετούση.

Στην κατηγορία ORC Club, την 1η νίκη κέρδισε το σκάφος CHRISTINA (ΙΟΠ) με κυβερνήτη το Γεώργιο Βιδάλη, τη 2η νίκη το σκάφος ALMYRA (ΝΟΕΦ) με κυβερνήτη τον Ελευθέριο Καντζάβελο, ενώ την 3η νίκη το σκάφος TO KEFI MAS (ΝΑΟΒούλας) με κυβερνήτη το Θεόδωρο Γιουβάνογλου.

Στην κατηγορία ORC Club Non-Spinnaker, την 1η νίκη κατέλαβε το σκάφος GELENA (ΝΑΟΠεράματος) με κυβερνήτη το Δημήτριο Δουλαβέρη, τη 2η νίκη το σκάφος PANIS (ΝΟΕΦ) με κυβερνήτη τον Κωνσταντίνο Βεντούρη, ενώ την 3η νίκη το σκάφος PARASKEVI (ΝΑΟΠεράματος) με κυβερνήτη το Μιχάλη Μπουγατσιά.

Ο ΝΟΕΦ ευχαριστεί όλους τους αγωνιζόμενους για τη συμμετοχή τους στον αγώνα καθώς και όσους συνέβαλαν για άλλη μια φορά στην άρτια διεξαγωγή της διοργάνωσης.

Τελικά αποτελέσματα:

Ιστοσελίδα αγώνα

Φωτογραφίες από τον αγώνα (ευγενική προσφορά του Βασίλη Αντωνόπουλου και της Ελισάβετ Ζαχαρίνης):