Όπως κάθε χρόνο, πραγματοποιήθηκε και φέτος η απονομή των επάθλων των αγώνων ανοικτής θαλάσσης που διοργάνωσε ο Όμιλός μας το 2018.

Την εκδήλωση, η οποία έλαβε χώρα στις εγκαταστάσεις της Ελληνικής Ιστιοπλοϊκής Ομοσπονδίας στις 14 Νοεμβρίου 2018, τίμησαν με την παρουσία τους θεσμικοί επίσημοι από το χώρο της θάλασσας και της ιστιοπλοΐας και πολλοί φίλοι ιστιοπλόοι.

Συγχαίρουμε τους βραβευθέντες και ευχαριστούμε όσους παρευρέθησαν!

Οι φωτογραφίες της απονομής είναι ευγενική προσφορά της κας Μαρίας Χατζηδάκη:

Τριπλή επιτυχία για το ΝΟΕΦ στον αγώνα τριγώνου Sailing Marathon που διοργάνωσε ο Ναυτικός Όμιλος Ελλάδος στις 3 Νοεμβρίου 2018.

Συγκεκριμένα, ο αθλητής μας Γιώργος Παπαδάκος κατέκτησε την 1η θέση στην κατηγορία Laser 4.7, ενώ εξαιρετική ήταν και η εμφάνιση των Π. Μαργωμένου και Π. Διακάκη που κατέκτησαν 2η και 4η θέση αντίστοιχα.

Συγχαρητήρια στους αθλητές και τον προπονητή τους!

Φωτογραφίες από τον αγώνα και την απονομή (ευγενική προσφορά της κας Μαρίας Χατζηδάκη):

Ο αθλητής Γιώργος Παπαδάκος του Ομίλου μας κατέλαβε την 2η θέση στην κατηγορία Under 18 στα Laser 4.7, την 3η θέση στα αγόρια και την 4η θέση στη Γενική Κατάταξη στον αγώνα Europa Cup Laser Trophy 2018 που έγινε στην Ισπανία από 19-21 Οκτωβρίου.

Ο ΝΟΕΦ δίνει συγχαρητήρια στον Γιώργο και στον προπονητή μας κ. Ορέστη Στυλίδη και εύχεται μεγαλύτερες επιτυχίες στο μέλλον!

 

Φωτογραφίες από τον αγώνα (ευγενική προσφορά της κας Μαρίας Χατζηδάκη):

Την Κυριακή 7/10/2018 η εκκίνηση της 2ης ιστιοδρομίας του αγώνα ανοικτής θαλάσσης "Ειρήνης - Φιλίας 2018" δόθηκε στις 11:00 λίγα μίλια βορειοανατολικότερα, με πρωτοβουλία της Επιτροπής Αγώνα λόγω της άπνοιας που επικρατούσε. Εκκίνησαν 42 σκάφη και από τις 2 κατηγορίες, αλλά πολλά από αυτά τελικά εγκατέλειψαν λόγω των χαμηλών ανέμων που επικράτησαν σχεδόν όλη την ημέρα.

Προσωρινά αποτελέσματα του αγώνα:

Φωτογραφίες από τον αγώνα (ευγενική προσφορά του μέλους του Ομίλου μας, Γιώργου Λασδά και του race officer του αγώνα, Γιώργου Κατέκου):

Η 1η ιστιοδρομία του αγώνα ανοικτής θαλάσσης "Ειρήνης - Φιλίας 2018" διεξήχθη κανονικά, με εκκίνηση 49 σκαφών στις 11:00 του Σαββάτου 6/10/2018 με προορισμό το Βαθύ Μεθάνων και με βόρειους ανέμους πολύ ευχάριστης έντασης για ιστιοπλοΐα.

Τα σκάφη χωρίστηκαν σε 2 κλάσεις, ORC και NS. Στην κλάση ORC συγχωνεύτηκαν τα σκάφη με πιστοποιητικό ORCi και ORC Club (42 εκκινήσαντα σκάφη), ενώ στην κλάση NS συμπεριελήφθησαν όσα εξ αυτών δεν έχουν μπαλόνι στο πιστοποιητικό τους (7 εκκινήσαντα σκάφη).

Αύριο Κυριακή 7/10/2018 τα σκάφη θα εκκινήσουν για τη 2η ιστιοδρομία, με προγραμματισμένη ώρα εκκίνησης 11:00 για την επιστροφή στο Φάληρο.

Προσωρινά αποτελέσματα 1ης ιστιοδρομίας:

Έγγραφα του αγώνα:

Φύλλα έναρξης & χρονικά όρια:

Time limits (όλα τα σκάφη)

 

Ο τερματισμός της 1ης ιστιοδρομίας του αγώνα του ΝΟΕΦ "Ειρήνης-Φιλίας" 2018 θα πραγματοποιηθεί στην Κρασοπαναγιά.

Ακολουθεί η τροποποίηση της προκήρυξης του αγώνα:

Ο ΝΟΕΦ προσκαλεί τους ιστιοπλόους στον αγώνα ανοικτής θαλάσσης ΕΙΡΗΝΗΣ - ΦΙΛΙΑΣ 2018, τον οποίο διοργανώνει για το σαββατοκύριακο 6 και 7 Οκτωβρίου 2018, με προορισμό το όμορφο Βαθύ Μεθάνων το Σάββατο και επιστροφή στο Φάληρο την Κυριακή.

Έγγραφα του αγώνα:

Φύλλα έναρξης & χρονικά όρια:

Από το Σαββατοκύριακο 8-9 Σεπτεμβρίου ξεκινά η νέα περίοδος ιστιοπλοΐας τριγώνου του ΝΟΕΦ, με νέο προπονητή της κλάσης Laser τον Ορέστη Στυλίδη, Πανευρωπαϊκό Πρωταθλητή με πολύ μεγάλη πείρα στην προπόνηση Εθνικών και Ολυμπιακών ομάδων ιστιοπλοΐας.

Το σαββατοκύριακο 19-20/5/2018 διεξήχθη για πρώτη φορά ο νέος αγώνας ανοικτής θαλάσσης του Ομίλου μας, "Κόρφος ΝΟΕΦ 2018", με διαδρομές Φάληρο-Κόρφος με βαθμολογική πόρτα στην Πλατιά την πρώτη ημέρα του αγώνα και Φάληρο-Κόρφος την επόμενη.

Το Σάββατο 19/5 διεξήχθησαν κανονικά οι 2 πρώτες ιστιοδρομίες, με εκκίνηση 24 σκαφών των κλάσεων ORCi και CLUB στις 10:30. Η κλάση NS δεν συγκέντρωσε τον ελάχιστο αριθμό συμμετοχών των 3 σκαφών, με αποτέλεσμα να ακυρωθεί ο αγώνας για την κλάση αυτή σύμφωνα με τις Ειδικές Διατάξεις της ΕΑΘ για Αγώνες Ανοικτής Θαλάσσης.

Μια μπουκαδούρα βοήθησε τα σκάφη να φτάσουν εύκολα στη βαθμολογική πόρτα στη νήσο Πλατιά και να ολοκληρώσουν την 1η ιστιοδρομία. Ο άνεμος διατηρήθηκε μέχρι τον Κόρφο μόνο για τα πρώτα σκάφη, ενώ στη συνέχεια ελαττώθηκε χωρίς όμως να προκαλέσει σοβαρά προβλήματα, καθώς τα περισσότερα του αγώνα σκάφη ολοκλήρωσαν και τη 2η ιστιοδρομία.

Την επόμενη ημέρα, Κυριακή 20/5, τα σκάφη εκκίνησαν για την 3η ιστιοδρομία στις 11:12 για την επιστροφή στο Φάληρο. Ο άνεμος ήταν χαμηλής έντασης αλλά σχεδόν όλα τα σκάφη τερμάτισαν, ολοκληρώνοντας τον αγώνα.

Στον αγώνα δεν υπήρξαν ενστάσεις.

Τελικά αποτελέσματα:

Ιστοσελίδα αγώνα

 

Η δύο πρώτες ιστιοδρομίες του αγώνα ανοικτής θαλάσσης "Κόρφος ΝΟΕΦ 2018" διεξήχθησαν κανονικά κατά την πρώτη ημέρα του αγώνα, με εκκίνηση 24 σκαφών των κλάσεων ORCi και CLUB στις 10:30 του Σαββάτου 19/5/2018. Η κλάση NS δεν συγκέντρωσε τον ελάχιστο αριθμό συμμετοχών των 3 σκαφών, με αποτέλεσμα να ακυρωθεί ο αγώνας για την κλάση αυτή σύμφωνα με τις Ειδικές Διατάξεις της ΕΑΘ για Αγώνες Ανοικτής Θαλάσσης.

Μια μπουκαδούρα βοήθησε τα σκάφη να φτάσουν εύκολα στη βαθμολογική πόρτα στη νήσο Πλατιά και να ολοκληρώσουν την 1η ιστιοδρομία. Ο άνεμος διατηρήθηκε μέχρι τον Κόρφο μόνο για τα πρώτα σκάφη, ενώ στη συνέχεια ελαττώθηκε χωρίς όμως να προκαλέσει σοβαρά προβλήματα, καθώς τα περισσότερα του αγώνα σκάφη ολοκλήρωσαν και τη 2η ιστιοδρομία.

Αύριο Κυριακή 20/5/2018 τα σκάφη θα εκκινήσουν για την 3η ιστιοδρομία, με προγραμματισμένη ώρα εκκίνησης 11:00 για την επιστροφή στο Φάληρο.

Προσωρινά αποτελέσματα:

  • 1η ιστιοδρομία: 19/5 10:30, Φάληρο - Πλατιά: ORCi, CLUB
  • 2η ιστιοδρομία, 19/5 10:30, Φάληρο - Κόρφος: ORCi, CLUB
  • 3η ιστιοδρομία, 20/5 11:00, Κόρφος - Φάληρο

Φύλλα έναρξης & χρονικά όρια:

Έγγραφα του αγώνα:

Ο ΝΟΕΦ προσκαλεί τους ιστιοπλόους στον αγώνα ανοικτής θαλάσσης "Κόρφος ΝΟΕΦ 2018", τον οποίο διοργανώνει για το σαββατοκύριακο 19 και 20 Μαΐου 2018, με προορισμό τον όμορφο Κόρφο το Σάββατο (με βαθμολογική πόρτα στη νησίδα Πλατιά) και επιστροφή στο Φάληρο την Κυριακή.

Ο αγώνας αποτελείται από 3 ιστιοδρομίες:

  • 1η ιστιοδρομία, 19/5 10:30πμ: Φάληρο - Πλατιά (βαθμολογική πόρτα)
  • 2η ιστιοδρομία, 19/5 10:30πμ: Φάληρο - Κόρφος
  • 3η ιστιοδρομία, 20/5 11:00πμ: Κόρφος - Φάληρο

Θα χαρούμε να σας δούμε όλους!

Φύλλα έναρξης & χρονικά όρια:

Έγγραφα του αγώνα:

Αποκτήστε δίπλωμα ιστιοπλοΐας ανοικτής θαλάσσης σε δύο μήνες. Παρακολουθήστε το πρόγραμμα της Σχολής Ιστιοπλοΐας Ανοικτής Θαλάσσης του ΝΟΕΦ, που περιλαμβάνει οκτώ (8) μαθήματα θεωρητικής διδασκαλίας & οκτώ (8) μαθήματα πρακτικής εξάσκησης. Μετά την επιτυχή ολοκλήρωση των μαθημάτων, παρέχεται αναγνωρισμένο Δίπλωμα Ιστιοπλοΐας Ανοικτής Θαλάσσης.

Η Σχολή λειτουργεί υπό την επίβλεψη του πρωταθλητή ιστιοπλοΐας Θοδωρή Τσουλφά σε συνεργασία με τον έμπειρο εκπαιδευτή και πρωταθλητή ιστιοπλοΐας Αλέξανδρο Μπεθάνη.

Δείτε εδώ το πρόγραμμα Απριλίου-Μαΐου 2018.

Δηλώστε συμμετοχή:

Γραμματεία ΝΟΕΦ: Τηλ.: 210 42 22 782, This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.
Τρίτη - Παρασκευή 10:00-14:00, Σάββατο, 9:00-13:00

Θοδωρής Τσουλφάς: 6932 386 944, This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Αλέξανδρος Μπεθάνης: 6944 100 088, This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

 

Ο ΝΟΕΦ, σε συνεργασία με την Ελληνική Ιστιοπλοϊκή Ομοσπονδία (ΕΙΟ), διοργανώνει την 1η φάση του Περιφερειακού Πρωταθλήματος Αθηνών 2018 για την κατηγορία Laser 4.7 στην περιοχή του Σαρωνικού Όρμου στις 3-4/2/2018.

Προκήρυξη

 

Ο Διασυλλογικός αγώνας Laser 4.7 "Νικόλα Χατζηνικολάου 2017" για τις 10-11/2/2018 ακυρώνεται, λόγω της διοργάνωσης από τον Όμιλο της 1ης φάσης του Περιφερειακού Πρωταθλήματος Αθηνών Laser 4.7 στις 3-4/2/2018.

Ενημερώνουμε τους φίλους ιστιοπλόους ότι, λόγω του Πανελληνίου Πρωταθλήματος Ανοικτής Θαλάσσης, που θα διεξαχθεί στο Σαρωνικό Κόλπο από 1-5 Νοεμβρίου 2017, το ΔΣ του ΝΟΕΦ αποφάσισε την ακύρωση της διεξαγωγής του αγώνα ανοικτής θαλάσσης COASTAL 2017 του Ομίλου μας, που είχε προγραμματιστεί για το Σάββατο 4 Νοεμβρίου 2017.

 

*** ΟΡΙΣΤΙΚΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ***

Ο παραδοσιακός αγώνας ανοικτής θαλάσσης του Ομίλου μας με προορισμό το όμορφο Βαθύ Μεθάνων, "Ειρήνης-Φιλίας 2017", διεξήχθη και φέτος κανονικά με ικανοποιητική συμμετοχή σκαφών.

Η 1η ιστιοδρομία του αγώνα πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 7 Οκτωβρίου 2017 σε μια ημέρα με πολύ καλές συνθήκες για ιστιοπλοΐα, με την εκκίνηση να δίνεται στις 11:00 το πρωί στην κατηγορία INTERNATIONAL (14 σκάφη) και στις 11:15 στις κατηγορίες CLUB (25 σκάφη) και NS (5 σκάφη). Τα σκάφη συνάντησαν άνεμο νότιας-νοτιοανατολικής κατεύθυνσης και έντασης που κυμάνθηκε από 7 έως και 15 κόμβους, και λίγες ώρες αργότερα τερμάτισαν κανονικά στον Άγιο Νικόλαο Μεθάνων.

Μετά τον ελλιμενισμό τους στο Βαθύ Μεθάνων, την επόμενη ημέρα Κυριακή 8 Οκτωβρίου 2017, τα συμμετέχοντα σκάφη εκκίνησαν για τη 2η και τελευταία ιστιοδρομία με επιστροφή στο Φάληρο, συναντώντας βόρειο άνεμο ελαττούμενης έντασης κατά τη διάρκεια της ημέρας --αλλά και της νύχτας για πολλά σκάφη.

Στην κατηγορία NS, εκκίνησαν μόνο δύο (2) σκάφη στη 2η ιστιοδρομία, με αποτέλεσμα η ιστιοδρομία αυτή να μην είναι έγκυρη για τη συγκεκριμένη κατηγορία, σύμφωνα με το άρθρο 10.6 των Ειδικών Διατάξεων της ΕΑΘ για Αγώνες Ανοικτής Θαλάσσης. Κατά συνέπεια η γενική κατάταξη για την κατηγορία NS ταυτίζεται με την κατάταξη της 1ης ιστιοδρομίας.

Οριστικά αποτελέσματα:

Αποφάσεις Επιτροπής Ενστάσεων

Ιστοσελίδα αγώνα

Φωτογραφίες από τον αγώνα
(ευγενική προσφορά του μέλους του Ομίλου μας, Άγγελου Αθανασιάδη και της προπονήτριάς μας, Κατερίνας Λαγοπούλου):

Ο Διασυλλογικός αγώνας "Εις Μνήμη Κ. Υψηλάντη" συνδιοργάνωσης ΝΟΕΦ και Sailability Hellas για σκάφη τύπου Optimist, Hansa 2.3, 2.4 MR , που είχε προγραμματιστεί για το Σαββατοκύριακο 14 και 15 Οκτωβρίου 2017, ΑΝΑΒΑΛΛΕΤΑΙ.

Θα ακολουθήσει νέα ανακοίνωση με τη νέα ημερομηνία του αγώνα.

Η Οργανωτική Επιτροπή

Ο ΝΟΕΦ και ο όμιλος Sailability Hellas συνδιοργανώνουν τον Διασυλλογικό αγώνα "Εις Μνήμη Κ. Υψηλάντη" για σκάφη τύπου Optimist, Hansa 2.3, 2.4 MR το Σαββατοκύριακο 14 και 15 Οκτωβρίου 2017.

Ορίζεται παράβολο συμμετοχής 5 ευρώ για κάθε αθλητή. Το ποσό που θα συγκεντρωθεί θα δοθεί στον όμιλο Sailability Hellas για τις αγωνιστικές ανάγκες του.

Το πρόγραμμα του αγώνα έχει ως ακολούθως:

  • Σάββατο 14  Οκτωβρίου 2017, ώρα 12:00 ιστιοδρομίες
  • Σάββατο 14  Οκτωβρίου 2017, ώρα 19:00 μπάρμπεκιου στις εγκαταστάσεις του Ν.Ο.Ε.Φ. με σουβλάκια και μουσική
  • Κυριακή  15  Οκτωβρίου 2017, ώρα 12:00 ιστιοδρομίες

Σας περιμένουμε όλους!

Προκήρυξη του αγώνα

 

Ο παραδοσιακός αγώνας ανοικτής θαλάσσης του Ομίλου μας με προορισμό το όμορφο Βαθύ Μεθάνων, "Ειρήνης-Φιλίας 2017", διεξήχθη και φέτος κανονικά με ικανοποιητική συμμετοχή σκαφών.

Η 1η ιστιοδρομία του αγώνα πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 7 Οκτωβρίου 2017 σε μια ημέρα με πολύ καλές συνθήκες για ιστιοπλοΐα, με την εκκίνηση να δίνεται στις 11:00 το πρωί στην κατηγορία INTERNATIONAL (14 σκάφη) και στις 11:15 στις κατηγορίες CLUB (25 σκάφη) και NS (5 σκάφη). Τα σκάφη συνάντησαν άνεμο νότιας-νοτιοανατολικής κατεύθυνσης και έντασης που κυμάνθηκε από 7 έως και 15 κόμβους, και λίγες ώρες αργότερα τερμάτισαν κανονικά στον Άγιο Νικόλαο Μεθάνων.

Μετά τον ελλιμενισμό τους στο Βαθύ Μεθάνων, την επόμενη ημέρα Κυριακή 8 Οκτωβρίου 2017, τα συμμετέχοντα σκάφη εκκίνησαν για τη 2η και τελευταία ιστιοδρομία με επιστροφή στο Φάληρο, συναντώντας βόρειο άνεμο ελαττούμενης έντασης κατά τη διάρκεια της ημέρας --αλλά και της νύχτας για πολλά σκάφη.

Στην κατηγορία NS, εκκίνησαν μόνο δύο (2) σκάφη στη 2η ιστιοδρομία, με αποτέλεσμα η ιστιοδρομία αυτή να μην είναι έγκυρη για τη συγκεκριμένη κατηγορία, σύμφωνα με το άρθρο 10.6 των Ειδικών Διατάξεων της ΕΑΘ για Αγώνες Ανοικτής Θαλάσσης. Κατά συνέπεια η γενική κατάταξη για την κατηγορία NS ταυτίζεται με την κατάταξη της 1ης ιστιοδρομίας.

Προσωρινά αποτελέσματα 1ης ιστιοδρομίας:

Προσωρινά αποτελέσματα 2ης ιστιοδρομίας:

Προσωρινά αποτελέσματα γενικής κατάταξης:

Τα τελικά αποτελέσματα του αγώνα θα δημοσιευτούν μετά την εκδίκαση ενστάσεων οι οποίες έχουν κατατεθεί.

Ιστοσελίδα αγώνα

Φωτογραφίες από τον αγώνα
(ευγενική προσφορά του μέλους του Ομίλου μας, Άγγελου Αθανασιάδη και της προπονήτριάς μας, Κατερίνας Λαγοπούλου):

Ο παραδοσιακός αγώνας ανοικτής θαλάσσης του Ομίλου μας με προορισμό το όμορφο Βαθύ Μεθάνων, "Ειρήνης-Φιλίας 2017", διεξήχθη και φέτος κανονικά με ικανοποιητική συμμετοχή σκαφών.

Η 1η ιστιοδρομία του αγώνα πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 7 Οκτωβρίου 2017 σε μια ημέρα με πολύ καλές συνθήκες για ιστιοπλοΐα, με την εκκίνηση να δίνεται στις 11:00 το πρωί στην κατηγορία INTERNATIONAL (14 σκάφη) και στις 11:15 στις κατηγορίες CLUB (25 σκάφη) και NS (5 σκάφη). Τα σκάφη συνάντησαν άνεμο νότιας-νοτιοανατολικής κατεύθυνσης και έντασης που κυμάνθηκε από 7 έως και 15 κόμβους, και λίγες ώρες αργότερα τερμάτισαν κανονικά στον Άγιο Νικόλαο Μεθάνων.

Μετά τον ελλιμενισμό τους στο Βαθύ Μεθάνων, την επόμενη ημέρα Κυριακή 8 Οκτωβρίου 2017, τα συμμετέχοντα σκάφη εκκίνησαν κανονικά για τη 2η και τελευταία ιστιοδρομία με επιστροφή στο Φάληρο.

Προσωρινά αποτελέσματα 1ης ημέρας (αναμένονται και της 2ης μετά από κατάθεση 2 ενστάσεων της Επιτροπής Αγώνα):

Έγγραφα αγώνα:

Ιστοσελίδα αγώνα

Φωτογραφίες από τον αγώνα
(ευγενική προσφορά του μέλους του Ομίλου μας, Άγγελου Αθανασιάδη και της προπονήτριάς μας, Κατερίνας Λαγοπούλου):